Solana (SOL) претърпява скок в институционалния интерес, както разкри скорошно

...
Solana (SOL) претърпява скок в институционалния интерес, както разкри скорошно
Коментари Харесай

Институциите се насочват към Solana според ново проучване

Solana (SOL) претърпява скок в институционалния интерес, както разкри скорошно изследване на CoinShares.

Проучването , именувано “The Digital Asset Fund Manager Survey ”, включващо отговори от 64 вложители, контролиращи активи на обща стойност $600 милиарда, демонстрира възходящ интерес към алткойните, като Solana се обрисува като най-хубав избор измежду новите любимци.

Джеймс Бътърфил, началник на отдела за проучвания в CoinShares, акцентира констатациите от изследването, отбелязвайки доста нарастване на институционалните разпределения за Solana. Близо 15% от участниците в този момент държат вложения в SOL, доста нарастване от предходни изследвания, където не са регистрирани институционални вложения в Solana.

Въпреки че Биткойн остава преобладаващият актив, с над 25% от респондентите, вложени в него, а Етериум следва компактно зад него, настроенията се трансформират. Възходящата вероятност на Биткойн леко понижава, като 41% от вложителите са оптимисти за растежа му, до момента в който доверието в Етериум спадна до към 30%.

За разлика от това Solana притегля оптимизъм, като почти 14% от интервюираните виждат обещаващ капацитет за напредък. Това позитивно отношение към Solana е в сходство с възходящия интерес към различните блокчейни, предлагащи разнообразни софтуерни преимущества и случаи на приложимост.

Проучването също по този начин акцентира възходящото наличие на цифрови активи в капиталовите портфейли, които в този момент съставляват приблизително 3%, което се дължи частично на въвеждането на спот Биткойн ETF в Съединени американски щати . Регулаторните опасения обаче остават забележителна спънка за по-широкото приемане, макар че се означават намаляващи опасения по отношение на неустойчивостта и попечителството.

Освен това възприемането на криптовалутите като скъпа инвестиция нараства, водено от възходящото потребителско търсене и удобната ценова инерция. С взор напред, развиващият се пейзаж на цифровите активи допуска по-нататъшно привличане към алткойни като Solana, според от регулаторните развития и по-широките стопански фактори, оформящи настроенията на вложителите и трендовете за приемане.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР