Софийският университет обяви първото класиране на кандидат-студентите за новата учебна

...
Софийският университет обяви първото класиране на кандидат-студентите за новата учебна
Коментари Харесай

Международни отношения изпревари IT-специалностите в СУ: Резултатите от първо класиране

Софийският университет разгласи първото класиране на кандидат-студентите за новата образователна година - 2023/2024.

" Право " остава безапелационна компетентност No.1 измежду искащите да учат в най-голямото висше учебно заведение в страната. На второ място остава " Психология ", само че се вижда разбъркване в третата позиция по брой кандидатствали.

" Международни връзки " се оказва по-търсена компетентност от " Софтуерно инженерство ", което през 2022-2023 година беше на трето място по брой кандидат-студенти в СУ - в този момент тази дисциплинираност остава на седма позиция в топ 10:
ПравоПсихологияМеждународни отношенияВръзки с общественосттаЖурналистикаКомуникационен мениджмънтСофтуерно инженерствоКомпютърни наукиАнглийска филологияБизнес администрация на британски език
9 044 са претендентите, подали документи за банкет в Софийския университет. От тях 5 761 души са признати още на първо класиране в разнообразни форми на образование.

40 души ще учат във филиала в Бургас, който за първи път приема студенти.

Класираните на първия стадий претенденти имат период от 11 до 14 юли в това число да се запишат в специалността, за която са определени.

Тези от тях, които не се запишат или не потвърдят желанието си да вземат участие в идващите класирания, ще изгубят добитите студентски права.

Некласираните от този стадий претенденти не подават декларация за присъединяване в класирането и не подават тапия за приблизително обучение, защото вземат участие автоматизирано в идващия стадий на класирането, оповестяват от СУ.

Вторият стадий на класиране се прави на 18 юли 2023 година, като записванията им ще стават сред 19 и 21 юли в това число. СУ афишира и трето класиране, което ще бъде оповестено на 25 юли, а срокът за записване по него тече сред 26 и 28 юли в това число.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР