Софийският районен съд спря делото за клевета, заведено от бившия

...
Софийският районен съд спря делото за клевета, заведено от бившия
Коментари Харесай

Депутатският имунитет на Борисов стопира делото за клевета, заведено срещу него от Петков

Софийският областен съд спря делото за клюка, заведено от някогашния министър председател Кирил Петков против водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Това се случва, защото последният към този момент е депутат и като подобен разполага с депутатски имунитет.

За да може правосъдният развой да продължи, имунитетът на Борисов би трябвало да бъде свален с решение на Народното събрание или той самият да се откаже от него.

Още през август 2022 година съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков заведе иск против Борисов, като претендира за обезщетение в размер на 500 000 лева До момента е предявен единствено непълен иск за сумата от 10 хиляди лева

Делото е за изявление по време на конференция на ГЕРБ, че някогашните ръководещи са получавали комисионни от медиатори в газовите контракти след прекъсването на доставките на " Газпром ".

Петков твърди, че с изказванията си Борисов му е нанесъл неимуществени вреди, довели до накърняване достолепието и репутацията му в обществото поради оскърбителен изказвания.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР