Софийският районен съд реши четиримата обвиняеми за хулиганство с особена

...
Софийският районен съд реши четиримата обвиняеми за хулиганство с особена
Коментари Харесай

Ето какво се случва с четиримата, хвърляли бутилки срещу Партийния дом

Софийският областен съд реши четиримата обвинени за безчинство с особена смелост и цинизъм да бъдат освободени от ареста с ограничения за неотклонение парична гаранция. Размерът по отношение на всеки да е съгласуван с съответно осъщественото и данните за тях, оповестява Нова телевизия.

Мотивите на съда са, че няма заплаха обвинените да се укрият, в случай че не са с мярка "задържане под стража ".

„ Няма по какъв начин да се твърди, че в случай че са на независимост, ще провеждат хора за митинга, тъй като няма доказателства, че това се е случвало. Само един от обвинените е осъждан, а другите са с чисто правосъдно минало. Обвинението не се характеризира с висока степен на социална опасност”, се споделя още в претекстовете на съда.

Гаранциите на А. Бичев и И. Колев ще са по 1000 лева, а тези на Д. Георгиев и Л. Велков по 2000 и 1500лв.

Дейвид Георгиев е осъждан и сегашното действие е осъществено в изпитателен период на предходното наказание за шофиране след приложимост на опиати. Съдът го характеризира като по-опасна персона спрямо останалите трима. Но не е нужно да е с най-тежката мярка в този момент, се споделя още в претекстовете.

По-рано през днешния ден Софийска районна прокуратура внесе искане за мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на обвинените Л.В., Д.Г., И.К. и А.Б. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Те са привлечени към наказателна отговорност за това, че на 14 юли в София на пл. „ Княз Александър I “ са направили непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като на обществено място хвърляли стъклени бутилки и железни кенчета против постройката на Народно заседание 2 и против чиновници на Министерство на вътрешните работи, охраняващи мероприятието.

„ Сред арестуваните има престъпно проявени и малолетни. Палитрата е необятна. Именно сред 21 и 22 часа, на площада, се образуват нападателни групи и картинката се променя”, съобщи зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. Комисар Антон Златанов.

Деянието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и смелост – по време на всеобщ цивилен митинг, в конюнктура отличаваща се с изключителна социална сензитивност и изразено неодобрение, като с дейностите си изразили безусловно неуважение на правните правила, сочат от прокуратурата.

За осъществените от обвинените закононарушения, законът планува наказване отнемане от независимост до пет години. Предвид високата социална заплаха на действията и причинителите, на 15 юли 2020 година прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил обвинените да бъдат арестувани за 72 часа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР