Софийският районен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение, постоянен арест

...
Софийският районен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение, постоянен арест
Коментари Харесай

Постоянен арест за сина на Злати Златев - Златистия

Софийският областен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение, непрекъснат арест на обвиненият в пукотевица в столичния квартал Лозенец, Йордан Златев Златков, наследник на престъпно проявения Злати Златев - Златистият, оповестява Българска национална телевизия.

Тридесетгодишният Йордан е обвинен, че на 18 октомври тази година след цяла нощ празнуване в заведение в Столичния квартал " Лозенец " е хванал законно притежавания револвер на своя другар Калоян Арсенов, отворил е прозореца и е стрелял във въздуха. Действието се развива към 13 часа на обяд.

Съдът е безапелационен, че Йордан Златев Златков няма заплаха да се укрие, само че има заплаха да извърши друго закононарушение. Наложената най-тежка мярка за непрекъснато задържане под стража може да бъде обжалвана в тридневен период пред Софийски градски съд.

В разследване на стрелбата, патрони попадат във всекидневната на младо семейство в отсрещната кооперация. Според заключенията на съда, " единствено шансът и бързата реакция " на младият мъж живеещ в жилището е предотвратило опцията той да пострада или да загуби живота си. Самият той е залегнал откакто жена му му извикала, че се стреля.

Йордан Златков е упрекнат в безчинство осъществено с особена смелост и цинизъм. Ако бъде приет за отговорен, той може да бъде наказан на до пет години отнемане от независимост.

Преди да стартира днешното съвещание на Софийският областен съд, Златков разяснява пред публицисти, че съжалява и би се извинил на фамилията, в чийто апартамент е стреляно. След съвещанието юристът на обвиненият излезе с версията, че той изобщо не е отговорен и в действителност различен е стрелял. Адвокат Десислава Младенова разяснява, че заключенията на обвиняващия прокурор се основават на показания на пияни очевидци, както и самият Златков е бил пийнал.

По време на делото, съдът изясни, че от събраните обстоятелства, излиза наяве, че има разпитани шестима очевидци. Младото семейство, в чийто хол е попаднал патрон, сервитьорката в заведението където е била мъжката компания и още трима младежи, които също са чествали. Всички те по безапелационен метод заявявали, че стрелец е точно Йордан Златков. Повод за траялата повече от 12 часа веселба е раждането на детето на Калоян Арсенов.

Според показаните пред съда данни, Арсенов имал законно револвер " Глок ", който към момента не е изяснено дали самия той е заключил в каса или го е дал на различен да го заключи, и по какъв начин се е озовал в ръцете на Златков. Съдът отхвърли настояването за освобождение на Златков с претекст, че държанието му е в прорез с откритите публични правила и е рисково за близките. Съдията беше безапелационен, че Златков е трябвало да осъзнава своите дейности и да реши, че държанието му може да заплаши както живота и здравето на живеещите в квартала, по този начин и на инцидентни минувачи по улицата.

Самият Златков пред съда сподели, че няма заплаха да се укрие, да извърши друго закононарушение и, че семейството му не е съображение да бъде разгласен за нарушител. Наложената мярка може да бъде обжалвана пред Софийския градски съд в тридневен период. В случай, че това стане, идващото дело ще бъде водено от 12 часа на 26
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР