Софийският районен съд даде ход на делото по обвинение на

...
Софийският районен съд даде ход на делото по обвинение на
Коментари Харесай

Делото срещу Борисов тръгна въпреки искане за прекратяването му и за съдийски отвод

Софийският областен съд даде ход на делото по обвиняване на Кирил Петков против Бойко Борисов за клюка. Защитата на водача на ГЕРБ изиска производството да бъде прекъснато защото в 10.00 часа Кирил Петков и неговият юрист не са били в залата, само че настояването бе отвърлено с претекст, че двамата са били в правосъдната зала при оповестяването на началото на делото, заяви Българска национална телевизия.

След това юристите на Борисов желаеха и отказ на ръководителя на правосъдния състав Веселина Няголова с претекст, че тя не е безпристрастна, защото тя е работила със бранителя на Кирил Петков юрист Стоян Мадин, а също така била в " близки връзки " с него. Защитата на Бойко Борисов се базира на голям брой изявления в разнообразни електронни уеб сайтове.

Според юристите на водача на ГЕРБ също по този начин юрист Стоян Мадин е избран за бранител на Кирил Петков след разпределението на делото на правосъдния състав, управляван от Веселина Няголова. Те смятат и за голословно определение по делото, в което не били разисквани възраженията на отбраната, само че пък били прегледани възражения, които не са изтъквани . Адвокат Менко Менков се обоснова и с това, че при започване на съвещанието по делото арбитър Няголова отбелязала, че е правилно частния ищец за бъде изчакан, защото Петков не е в залата, тъй като дава изявление. Менков риторично запита от къде съдът знае, че Петков приказва с публицисти пред постройката.
 Кирил Петков: Борисов лъже и ще потвърдя това
Кирил Петков: Борисов лъже и ще потвърдя това

Всички желаят държавно управление, а отхвърлят да приказват за значимите цели

Адвокат Стоян Мадин пък от своя страна дефинира като " полицейски мемоари " изявленията, употребявани за мотив в поддръжка на изкането за отказ на ръководителя на правосъдния състав. които са мотив за настояването били " полицейски мемоари ".

Кирил Петков не изчака арбитър Веселина Няголова да разгласи дали ще си направи отказ и напусна постройката на съда. На излизане той разяснява: " Г-н Борисов го няма, тъй като го е боязън да застане пред един същински арбитър ". Според съпредседателя на Политическа партия " краката на лъжата са къси и това се потвърждава в правосъдната зала ".

Съдия Веселина Няголова отхвърли да си направи отказ и делото продължи с разпит на очевидци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР