Софийският градски съд разглежда искането на прокуратурата за постоянно задържане

...
Софийският градски съд разглежда искането на прокуратурата за постоянно задържане
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска най-тежката мярка задържане под стража за Васил Божков

Софийският градски съд преглежда настояването на прокуратурата за непрекъснато задържане на Васил Божков по обвиняването за укриване на такси от хазартния му бизнес.
Прокуратурата изиска най-тежката мярка " задържане под стража " по т. нар " хазартно дело ". По това дело Васил Божков е упрекнат, че е управлявал проведена незаконна група, която е работила от 2014 година и се е занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари и длъжностни закононарушения. 
Прокурорът стимулира настояването на най-тежката мярка с това, че Божков има опция да се укрие и доказателство за това е, че към този момент се е укривал дълго време и е обявяван за интернационално търсене.
Сред претекстовете на прокуратурата беше посочено и това, че обвиненият има основани задоволително бизнес структури отвън Европейски Съюз, където би могъл д апродължи да развива хазартния си бизнес.
Позовавайки се на открита в конфискуван компютър преписка обвиняването уточни контакти с съветски олигарси, чиито имена са в санкционните описи на Европейски Съюз след началото на войната в Украйна. Сред имената на лицата, с които Божков е контактувал, беше посочено и името на към този момент починалия водач на частното военно формирование " Вагнер " Евгений Пригожин.
Прокурорът се базира и на секретни материали по делото, които останаха недостъпни за публицистите.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР