Софийският градски съд пусна под домашен арест Борислав Колев, обвинен

...
Софийският градски съд пусна под домашен арест Борислав Колев, обвинен
Коментари Харесай

Домашен арест за Борислав Колев, обвинен по делото Хемус за изпиране на над 53 милиона лева

Софийският градски съд пусна под домакински арест Борислав Колев, упрекнат за изпиране на над 53 милиона лв. от градежа на автомагистрала „ Хемус ”, съобщи БГНЕС.

Според доказателства, незабавно след осъществяване на касовите интервенции, изтеглените касови суми физически са били излъчени в чанти и сакове на обвинения Колев, а след това са били превозени с автомобил и оставяни за предпазване на специфични места, обявиха от обвиняването.

„ Обвиняемият твърди, че има избрана икономическа логичност в потреблението на средства, които са били получавани от другите сдружения по посочената конструкция, като задатък за градеж на лот на Автомагистрала „ Хемус “, за който няма позволение за градеж. Дори да има икономическа логичност, то същата логичност несъмнено няма правно пояснение. Били са осъществявани финансови интервенции за прикриване на същинския генезис на получените средства “, обявиха още от обвиняването.

На лице са доказателства, че Борислав Колев е имал непосредствено отношение към сдруженията, които са направили закононарушението, стана ясно в правосъдна зала.

Съдът регистрира, че по делото се правят нужните дейности за разкриване на истината, само че към този момент други лица не са открити.

Обвиняемият изиска да бъде пуснат на независимост, с цел да устоя фамилията си.

„ Три месеца съм арестуван с претекстовете, че ще се укрия. Аз желая да остана тук и да оказа помощ истината да излезе на ярко. Искам да се обезпечи успокоение на фамилията ми. Няма по какъв начин да продължа да спомагам на следствието в случай, че децата ми са сами на открито. Моля да ме освободите и да ми дадете опция да работя, с цел да устоявам фамилията си “, сподели Колев.

Адвокат Христо Ботев, който пази Колев, изиска да отпадне мярката задържане под стража, която е наложена на неговия клиент. Според отбраната Колев е съдействал на проверяващите органи по време на цялото следствие, самата структура на обвиняването не потвърждава активност за пране на пари от Колев, сподели юристът му.

Опасност от осъществяване на ново закононарушение няма, тъй като Борислав Колев е с чисто правосъдно минало, а задържането му е довело до отрицателни последици за фамилията му, сподели отбраната му.

Чистото правосъдно минало и фамилното състояние на Колев въпреки всичко изиграха роля, с цел да бъде пуснат под домакински арест: „ С оглед на чистото му правосъдно минало и фамилното му състояние съдът намира, че към сегашния миг мярка, която да извършва наредбата за неотклонението, е домакински арест “, реши съдът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР