Софийският градски съд пусна от ареста олимпийския шампион по вдигане

...
Софийският градски съд пусна от ареста олимпийския шампион по вдигане
Коментари Харесай

Шампионът по вдигане на тежести Иван Иванов излиза на свобода, а синът му остава в ареста

Софийският градски съд пусна от ареста олимпийския първенец по повдигане на тежести от Барселона 1992 Иван Иванов против парична гаранция от 5000 лв.. Синът му - също Иван Иванов, остава в ареста.

Двамата бяха арестувани в края на предходната седмица за пожелан рушвет.

Сумата от малко над 62 000 лв. е дадена от ръководителя на федерацията по повдигане на тежести Ариф Маджид на Иванов-син, който беше арестуван с белязаните пари. Иванов-баща, 52-годишен, който е четирикратен международен и петкратен европейски първенец, сега е старши треньор на националния тим по повдигане на тежести.

Иванов-син работи в министерството на спорта.

Подкупът, съгласно прокуратурата, бил даден поради 1,250 милиона лв., нужни на Българската федерация по повдигане на тежести за семейството на Европейското състезание през февруари. Твърди се, че Иван Иванов-младши няколко пъти се срещал с Маджид.

Според разнообразни доказателства срещата на Иванов-син с Маджид е била в колата му, където станало предаването на парите.

" 40 години от живота си дадох на спорта. Сега някой желае да ме омаскари ", сподели Иван Иванов-баща в правосъдна зала съда.

Съдът се съгласи с прокуратурата, че са налице задоволително доказателства, които водят до извод за обосновано съмнение за авторството на закононарушението, за което е притеглен Иванов-син. Освен това, в претекстовете си съдът записа, че в случай че той е на независимост, има заплаха да извърши закононарушение.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР