Софийският градски съд даде ход на делото за обезщетение, заведено

...
Софийският градски съд даде ход на делото за обезщетение, заведено
Коментари Харесай

Акушерка от Шейново напуснала два дни след раждането на разменените бебета

Софийският градски съд даде ход на делото за обезщетение, заведено от едно от фамилиите, чието новородено момиченце бе разменено с друго в столичната АГ болница " Шейново " преди към година. Искът на родителите в размер на 300 000 лв.. Дотук се е стигна, откакто болница " Шейново " отхвърли да обезщети засегнатите непринудено.

Съдия Стефан Шекерджийски почете настояването на ищците процесът да се гледа при закрити порти, защото визира персоналния им живот. На съвещанието участваха 9 очевидци, множеството от които лекари в " Шейново " . Те обявиха пред магистратите, че нямат пояснение за това по какъв начин се е случила размяната на новородените.

Разпитани бяха и трима близки на фамилията. След съвещанието юристът на фамилията сподели, че измежду очевидците липсвала акушерка, която е била на промяна в деня на раждането на двете деца и напуснала работа два дни по-късно. Случаят стана прочут от края на предходната година след сигнал на едната от майките, която се усъмнила, че бебето е нейното.

След следствие и ДНК проби стана ясно, че новородените са били разменени още в родилното поделение на лечебното заведение. Оттам отхвърлиха непринудено да изплатят обезщетение и пострадалите подадоха иск в съда.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР