Софийският апелативен съд (САС) окончателно отказа на бившия шеф на

...
Софийският апелативен съд (САС) окончателно отказа на бившия шеф на
Коментари Харесай

Окончателно: Валентин Димитров - Вальо Топлото няма да излезе предсрочно от затвора

Софийският апелативен съд (САС) дефинитивно отхвърли на някогашния началник на столичната " Топлофикация " Валентин Димитров, прочут като Вальо Топлото, да излезе предварително от пандиза. Той е там от година и седем месеца.

Димитров е в пандиза от края на ноември 2015 година, откакто получи ефикасна присъда от три години за занемареност. По този развой Вальо Топлото бе приет за отговорен, че е разпилял имущество на " Топлофикация ", изхарчено за първокласни артикули като джет, джакузи, големи количества захарни произведения, скъпи сирена, алкохол, разнообразни аксесоари, хранителни добавки и други

Остават му да излежи още 10 месеца и 9 дни.

Преди към година някогашният началник на " Топлофикация " бе оневинен по друго дело - за валутни закононарушения. В момента пък е обвиняем по трето дело - за пране на пари в размер на 12 млн. лева, като не е платил към 2 млн. налози.

В жалбата си до апелативните магистрати Вальо Топлото се е изкарал жертва на изпълнителната власт. Той желае предварително освобождение от пандиза и показва, че определението на първата правосъдна инстанция, която му отхвърли, не е обективно, тъй като е съобразено с ползите на изпълнителната власт и взето под " мощен медиен напън ", осведоми " Правен свят ". Аргументите на Софийски градски съд бяха, че той не се е превъзпитал.

Апелативният съд изцяло споделя претекстовете на първата инстанция. Съдиите Пламен Дацов, Светла Букова и Атанаска Китипова акцентират, че фактически наказването е почнало да дава коригиращ резултат, само че процесът на коригиране към момента не е завършил. Възраженията на Димитров за интервенция на изпълнителната власт и оказване на публичен напън пък са оставени без коментар от магистратите, тъй като за тях няма никакви доказателства.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР