Софийският апелативен съд отмени оправдателната присъда срещу Йоан Матев и

...
Софийският апелативен съд отмени оправдателната присъда срещу Йоан Матев и
Коментари Харесай

Обрат на втора инстанция: Йоан Матев е признат за виновен за убийството в Борисовата градина

Софийският апелативен съд анулира оправдателната присъда против Йоан Матев и го осъди на 6,5 години затвор поради убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 година

преди година и половина, само че съставът на второинстанционния съд е възприела тезата на обвиняването.

Присъдата към момента не е дефинитивна и предстои на обжалване пред Върховния касационен съд.

Мотивите на съдиите следва да бъдат оповестени.

Първата инстанция оправда Матев макар съществуването на свидетелски показания на неговия брат за мястото, където е изхвърлен ножът от убийството, и разпознаването му от съученици по фрагментите на камерите за видеонаблюдение, които посочваха по какъв начин бяга от региона на закононарушението.

Защитата на обвинения твърдеше, че братът на Матев бил подложен на " тормоз " по време на разпитите - самият той е отказал да дава показания пред арбитър.

Обвиняемият беше задържан едвам през февруари 2017 година - съвсем 2 години след осъщественото закононарушение. Делото против него влезе в съда през 2020 година

Безспорно беше открито, че той е бил на мястото, записан е на камери по какъв начин бяга от парка, потвърдено беше, че по-късно е трансформирал външността си, сменил е профила си във Фейсбук и e изтрил фотосите от него. Нямаше спор и към това, че точно с планове нож е било наръгано момчето, припомня още правният уебсайт " Лекс ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР