Софийският апелативен съд одобри решението на първата инстанция СГС за

...
Софийският апелативен съд одобри решението на първата инстанция СГС за
Коментари Харесай

Наздраве! Нов обрат с шеф Токев - ето какво се случва с популярния готвач-джигит

Софийският апелативен съд утвърди решението на първата инстанция Софийски градски съд за условно предварително освобождение на Андре Токев.

Известният началник готвач получи 7 месеца дейно затвор, откакто бе хванат да кара " по джанти " с унищожени и 4-те му гуми, с алкохол над 1,2 промила.

При това нарушаването стана, до момента в който е в изпитателен период на условна присъда от 3 месеца за същото, дадена му от варненския съд.

Съгласно промени от времето на първото Народно заседание доминирано от ГЕРБ, затворниците към този момент могат сами да подават молби до съда за предварително освобождение - стига да е предходна половината от присъдата им. В случая с Токев на него му оставаха към месец и половина.

През предходната седмица Токев съобщи пред Софийски градски съд:

" Добре съзнавам грешката си и съм подготвен да напусна пандиза. Успях с оскъдните артикули в пандиза да подвигна равнището на готвене, към този момент има доста искащи да се хранят там и не се изхвърля храна. "

Градски съд одобри, че е налице усъвършенстване у пандизчията, осъзнал е виновността си, има положително държание, нма прегрешения.

Затворническата администрация обаче апелира пред Апелативния съд предварителното му освободаване с претекст, че Токев още не се е поправил

Сега и втората инстанция - САС, приема, че настояването на затворническата администрация е вътрешно спорно.

„ Данните от затворническата администрация са вътрешно спорни и без съответно обосноваване…Представени са извънредно положителни характеристични данни за наказания и за ролята му за обществото, които оборват общо декларираното и без съответно мотивиране мнение на затворническата администрация, че наказаният съставлява висок риск за обществото…

В умозаключение въззивният състав намира, че е обоснована с данните по делото преценката на първоинстанционния съд, че към сегашния миг наказаният с държанието си в пандиза е дал доказателства за поправянето си, както и че са събрани доказателства за неговата полза за обществото “, написа в заключението на САС, представено от правния уебсайт " Лекс ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР