Софийски градски съд разреши вписване на партията на Слави Трифонов

...
Софийски градски съд разреши вписване на партията на Слави Трифонов
Коментари Харесай

Съдът разреши вписване на партията на Слави Трифонов Има такъв народ

Софийски градски съд позволи регистриране на партията на Слави Трифонов „ ИТН “ в обществения указател на политическите партии. Решението предстои на обжалване или митинг в 7-дневен период пред Върховния касационен съд.
Съдебният състав, с ръководител арбитър Цветанка Бенина, одобри, че са изпълнени всички законови условия, молбата за регистрация е основателна и процесуално позволена. Символът на партията също не опонира на нормата на закона, оповестиха от съда. В претекстовете си за регистрация на партията съдът декларира, че са спазени всички условия.
По делото са показани в оригинал: протокол на Инициативния комитет за основаване на Политическа партия „ ИМА ТАКЪВ НАРОД “ от 27.01.2020г.; учредителна декларация, съдържаща главните правила и цели на политическата партия; заявления по член 11 ЗПП, подписани от учредителите след приемане на учредителната декларация; протокол на Мандатната комисия от 16.02.2020г.; протокол на Учредителното заседание от 16.02.2020г.; лист на членовете на управителните и контролните органи на партията с посочени три имена и ЕГН на надлежно определените членове; лист на 808 членове - учредители, участвали на Учредителното заседание от 16.02.2020г., с посочени в него три имена, ЕГН, непрекъснат адрес и автограф на всеки от тях; Устав на партията, признат на Учредителното заседание от 16.02.2020г., както и план на същия; лист, съдържащ трите имена, ЕГН, непрекъснат адрес и подписи на 3058 членове, както и подписани от тях заявления по член 11 ЗПП; нотариално заверени мостри от подписите на членовете на изпълнителния съвет на Политическа партия „ ИМА ТАКЪВ НАРОД “; нотариално заверена декларация от представляващия и ръководител на партията – Станислав Тодоров Трифонов, удостоверяваща достоверността на документите; Удостоверение за уникалност на името, издадено от Софийски градски съд; графично изображение на признака на Политическа партия „ ИМА ТАКЪВ НАРОД “.
Трифонов основа партията си през октомври 2019 години, като учредителното заседание се организира при закрити порти. Месец по-късно сценаристът от " Шоуто на Слави " Тошко Йорданов внесе документите за регистрацията на партията " Няма такава страна ", каквото бе първичното име на плана. През декември обаче, Софийският градски съд отхвърли да записва партията с това название. Според правосъдния състав, воден от Татяна Костадинова, изразът " няма такава/няма подобен... " би могъл да е противоположен на положителните нрави, единствено когато се отнася до държавността, схваната като комплекс от държавни органи и институции. Когато обаче той окачествява не държавността, а положението на страната, изразът се явява по-скоро оценка, а не засегнатост. „ Съдът декларира, че жителите са свободни да дават оценка на заобикалящата ги реалност, стига да не употребяват обидни изрази. " В сегашния случай самичък по себе си изразът " няма такава/такъв " не е афектиран, а съчетанието му с " страна " показва не неуважение на държавността, а оценка по отношение на обществено-политическия живот подобен, какъвто той е забелязан от учредителите на партията ", пишеше тогава в решението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР