Софийски градски съд постанови ефективна присъда от 25 години затвор,

...
Софийски градски съд постанови ефективна присъда от 25 години затвор,
Коментари Харесай

25 години затвор за строителния предприемач, убил двама души в столичния кв. Витоша

Софийски градски съд постанови ефикасна присъда от 25 години затвор, при първичен непоколебим режим, за строителния бизнесмен Драгомир Драгомиров, като от тях би трябвало да бъдат приспаднат интервалът, в който той е бил в ареста, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Припомняме, Драгомиров бе обвинен за това, че на 18 май 2017 година разстреля двама души и рани съдбовно трети в офиса си в столицата. Те се скарали поради 170 000 лева, които Дмитро Куропаткин, Стойка Мишева, Вячеслав Коев и Станимир Михайлов трябвало да му преведат за две здания. След като избухнал скандал, Драгомиров извадил законно притежавания револвер "Берета " и прострелял с два патрона Стойка Мишева и Вячеслав Коев. Мишева била уцелена в гърдите и корема, а Коев в тила и гърдите. Синът на Мишева - Станимир Михайлов, единствено потърпевш. Младият мъж е уцелен в тила и единствено с помощта на лекарите оцелява. По време на случая Дмитро Куропаткин бил излязал да подиша чист въздух, чул изстрелите и побягнал, като съумял да звънне на тел. 112 и да извика полиция. „ Исках единствено да ги сплаша, не да ги убия “, оправда се Драгомиров по време на предходните съвещания по делото.
5
Днес съдията разясни, че Драгомиров е трябвало да получи доживотна присъда, тъй като е бил упрекнат за съзнателно умъртвяване на повече от едно лице и опит за съзнателно умъртвяване. Подсъдимият е признал виновността си и процесът се е водил по съкратената процедура, което е асъдействало за прочетеното наказване. Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване, а Драгомиров остава с мярка "домашен арест ".

Прокурорът по делото съобщи, че са задоволени от присъдата. Ние поискахме 20 години, разкриха от държавното обвиняване.
5
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР