Софийски градски съд е спрял търг за най-скъпия търговски имот

...
Софийски градски съд е спрял търг за най-скъпия търговски имот
Коментари Харесай

Продават магазин на Витошка за 14 500 лв. за кв. метър

Софийски градски съд е спрял търг за най-скъпия търговски парцел в България. Знаете ли кой е той?

Впечатляващите 3 261 862 лева. е била началната цена, на която е разгласен за обществена обмен магазин на огромна комерсиална верига за фешън мъжки дрехи на булевард “Витоша ” 39 в столицата. Площта му от 224 кв. М, написа „ 24 часа “.

Това значи, че квадратния метър излиза непостиганите до момента на имотния пазар 14 500 лева. или 7 430 евро.Кандидатите да купят въпросното рекордно скъпо помещение са били 7 на брой, като най-малко трима от тях явно са били съществени, защото са внесли аванс, с цел да вземат участие в търга, в размер на 10% от в началото оповестената цена, т.е. по 326 хиляди лв..

Според изданието става дума за три търговски компании, които внасят фешън дрехи в страната, т.е. в случай че се беше състоял търгът, предназначението на помещението надали щеше да се промени.

Къде се намира София съгласно цената на жилищата?

В центъра на София квадратният метър коства 2500 евро. Извън центъра, цената приблизително е 1600 евро. В същото време междинната заплата в града е 1130 евро. Тоест са нужни малко над две междинни заплати за закупуване на квадратен метър в центъра на града, демонстрират данни на numbeo.com

Колко скъпа е " Витошка "?

Столичният бул. " Витоша " заема 51-во място от 57 в класацията за най-скъпи търговски улици в Европа, сочат данни от обичайното изследване Main Streets across the World на консултантската компания " Къшман енд Уейкфийлд " (Cushman & Wakefield), представлявана от " Фортън " (Forton) 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР