Софийската окръжна прокуратура започна предявяване на обвинения за тежката катастрофа

...
Софийската окръжна прокуратура започна предявяване на обвинения за тежката катастрофа
Коментари Харесай

Обвинения на шестима за кошмара край Своге

Софийската окръжна прокуратура стартира предявяване на обвинявания за тежката злополука с рейс край Своге.

По делото като обвинени са привлечени водачът на рейса, който е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и при изискванията на без значение съпричиняване с Б. И., С.Т., И.И., М.Т. и С.П. е предизвикал телесни повреди на 10 души и гибелта на други 20. Случаят е охарактеризиран като изключително тежък.

Б. И., С.Т., И.И., М.Т. и С.П. са упрекнати за това, че през 2014 година на път II-16 " Мездра - Елисейна - Своге ", в качеството си надлежно на началник екип и изпълнителен шеф на компанията реализатор, шеф на Асфалтова база, механически началник, строителен инженер и шеф на дирекция в Агенция " Пътна инфраструктура ", са нарушили условията за положително качество на ремонта на път II-16 " Своге - Нови Искър ", Участък 3.

От събраните доказателства по делото е открита и техническа причина за пораждане на катастрофата - доста понижен коефициент на сцепление сред гумите и асфалта поради неприятното му качество.

Водачът на рейса беше притеглен като обвинен още на 26 август 2018 година за това, че при шофиране с посока на придвижване Своге-София е нарушил разпоредбите за придвижване, като е карал с по-висока от позволената скорост и по несъобразителност е предизвикал телесна щета и гибелта на повече от едно лице.

Само ден преди случая от неправителствена организация бяха разгласили мнение, че тази пътна права не е в положително положение въпреки ремонта за 23 млн.евро.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР