Софийската окръжна прокуратура повдига обвинение срещу кмета на Костинброд Трайко

...
Софийската окръжна прокуратура повдига обвинение срещу кмета на Костинброд Трайко
Коментари Харесай

Тъмни облаци надвиснаха над главата на костинбродския кмет след касапницата с моторист

Софийската окръжна прокуратура повдига обвиняване против кмета на Костинброд Трайко Младенов за причиняване на гибел по несъобразителност на 34-годишния моторист Игнат, който почина при конфликт с колата, ръководена от градоначалника, оповестява "Трафик ".

Тежката злополука стана в неделя към 19 часа на входа на града. Кметът е карал колата си в посока София, когато по думите му мотористът, който е карал зад него, се удря в автомобила.

Трайко Младенов съобщи, че е решил да се престрои в лявата лента и тогава последвал конфликтът. Мотористът почина на място. Пробите за алкохол и опиати на кмета са негативни. Игнат пък се оказа, че няма удостоверение за ръководство.

Близките на починалия обаче настояват, че Младенов се е опитал да направи противоположен завой и по този начин се е стигнало до злополуката.

Първоначално 39-годишният кмет бе разпитан като очевидец и освободен, само че през днешния ден е свикан да се яви в Окръжната прокуратура в София в 14 часа, с цел да му бъде предявено обвиняването. В момента към момента продължава разпита му.

По закон плануваното наказване за това закононарушение е от 2 до 6 години затвор. На кмета на Костинброд ще бъде наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лв..

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР