Софийската математическа гимназия за пореден път е на първо място

...
Софийската математическа гимназия за пореден път е на първо място
Коментари Харесай

СМГ е номер 1 в класирането за гимназии

Софийската математическа гимназия за следващ път е преди всичко в класирането за гимназии тази година. Няма промени в първите 10 класирани учебни заведения, само че балът им е скочил по отношение на предходната година, сподели шефът на районното ръководство по образованието Ваня Кастрева. СМГ има 479.5 точки, а предходната година са 456. На второ място е Първа немска гимназия, а директно след нея е Втора немска. Четвърто е софтуерното учебно заведение по електронни системи към Техническия университет, следван от Испанската и Първа британска. Седма е Втора британска гимназия, а осме - френската. На последните две места са 22-ро Средно езиково учебно заведение, следвано от 35-то, по известно като съветската.

Сред най-желаните паралелки са с испански и британски в Испанската гимназия, измежду професионалните - банково дело с британски на НТБГ.

За следващ път в столицата има кандидат-гимназист с оптимален бал - 500 т. Момичето се споделя Елеонора, приключило е 41-во главно учебно заведение и е признато в британската гимназия. Най-висок най-малък бал - единствено 10 т. под максимума има паралелката с математика и немски на СМГ.

Закритите след първо класиране паралелки са общо 15, защото за тях е имало по-малко от 6 искащи. За следващ път се закрива паралелка за асансьорни техници, затворена е и единствената в столицата паралелка за тапицери, за която е имало 0 искащи. Закрити са и паралелки, свързани с ж.п. техниката, както и за заварчици.

Записването на учениците на първи стадий на класиране би трябвало да стане до 16 юли включително Ако не са удовлетворени от мястото си, те би трябвало да подадат заявки за второ класиране, което ще бъде готово на 18 юли.

Има и една анулирана работа на възпитаник от СМГ, който след изпита по математика е не запомнил да съобщи работата си на квесторите. Квесторите, които са били длъжни да наблюдават за спазването на процедурата, са дисциплинарно осъдени. Момчето има право да бъде класирано, само че за жалост единствено с точките си по български език и резултата от дипломата, което ще го остави на по-задно място.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР