Софийската градска прокуратура започна разследване на инцидента, при който млад

...
Софийската градска прокуратура започна разследване на инцидента, при който млад
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва трудова злополука в столичния квартал Дружба

Софийската градска прокуратура стартира следствие на случая, при който млад мъж умря след рухване в шахта на новострояща се постройка в столичния квартал Дружба , оповестяват от прокуратурата.

На 23.02.2023 година следовател от СГП в изискванията на необходимост е провел оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно произвеждане за вероятно осъществено закононарушение по член 123 от Наказателен кодекс. В хода на инспекцията ще стане ясно дали има задоволително доказателства за привличане на обвинен.

Прокуратурата проверява събитията, свързани с настъпването на гибелта на 34-годишния служащ В.Т., който на 23.02.2023 година умря, падайки в шахта на новостроящ се жилищен комплекс в ж.к. " Дружба ". Държавното обвиняване ревизира и дали това се дължи на неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха.

Назначени са аутопсия и съдебномедицинска и токсикохимическа експертиза на натрупа на В. Т. Към момента предварителното мнение на съдебномедицински специалист е, че получените контузии по тялото на умрелия са височинни.

Разследването по случая продължава. Предстоят разпити на очевидци, назначение на нови експертизи , както и други процесуални дейности.
 Мъж почина, падайки в шахта на новострояща се жилищна постройка в София
Мъж почина, падайки в шахта на новострояща се жилищна постройка в София

Като евентуална причина за нещастието се показва трудова акцидент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР