Софийската градска прокуратура внесе в Районния съд в София искане

...
Софийската градска прокуратура внесе в Районния съд в София искане
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска отстраняване на зам.-министъра на транспорта Ангел Попов

Софийската градска прокуратура внесе в Районния съд в София искане за премахване от служба на заместник-министъра на превоза Ангел Попов.
На 29 март е импортиран обвинителен акт за осъществена от него машинация. Въз основа на импортирания от Софийска градска прокуратура обвинителен акт е формирано правосъдно произвеждане е Софийски областен съд, планувано за разпоредително съвещание.
Попов е предаден на съд за осъществена от него машинация, преди да стане министър. На неустановена от прокуратурата дата през месец август 2012 година, за да набави за себе си имотна полза в размер на 8 000 лева, Попов заблудил притежател на транспортна компания, че против горепосочената сума чиновници от транспортното министерство ще му уредят ръководената от него компания да получи в допълнение четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни (разрешителни за омекотен режим на интернационален товарен транспорт).
Макар действието, за което е предаден на съд Попов да е осъществено през 2012 година, от новопостъпила информация по делото все още на Попов е предоставен контрола по осъществяване заповедта на министъра за реда по издаването и изискванията за систематизиране на ЕКМТ/СЕМТ позволения за превоз.
През 2017 година основният прокурор Сотир Цацаров изиска пояснение на информацията, че зам.-министър на превоза е изнудвал превозвачи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР