Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителния акт по

...
Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителния акт по
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе обвинителен акт за умишлено убийство на психолога Иван Владимиров - Нав

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителния акт по делото против Румен Тонев за убийството на психолога Иван Владимиров - Нав.

Съгласно обвинителния акт обвиненият Румен Тонев живеел дружно със своята майка в апартамент в жилищна постройка в гр. София на ул. „ Черковна “. В различен апартамент в същата постройка живеели Иван и неговата майка. Апартаментът, населяван от Иван Владимиров - Нав, се намирал директно над жилището, населяван от обвинения. не бил в положителни междусъседски връзки с Иван и неговата майка. Между тях имало чести несъгласия, основно подбудени от претендирани от обвинения нарушавания на тишината през следобедните часове и нощем.

На 08.02.2023 година вечерта към 22,30 часа Иван Владимиров - Нав отишъл до дома на съседа си Румен Тонев. Поводът бил открито от Иван Владимиров - Нав зацапване с черна субстанция, наподобяваща машинно масло, по входната врата на дома му, като това не се случвало за първи път и Иван Владимиров - Нав подозирал, че виновен за зацапването е Румен Тонев. Двамата провели къс диалог, който прераснал в вербален спор, в хода на който обвиненият. решил съзнателно до умъртви Иван Владимиров.

В осъществяване на взетото решение обвиненият взел от вкъщи си законно притежавания си револвер марка „ Байкал “, който бил зареден, насочил го към главата на Иван Владимиров - Нав, който се намирал на етажната площадка пред жилището на обвинения, и създал един изстрел към него. Куршумът попаднал в долния етаж на лявата орбитална област на потърпевшия. Така обвиненият предизвикал на И. И. огнестрелно пострадване на главата с увреждания, несъвместими с живота, в резултат на което потърпевшият паднал на етажната площадката пред жилището и умрял на място.

Обвиняемият издърпал тялото му по посока една от входните порти на жилищната постройка, която водела към вътрешния двор и го оставил в пространството сред посочената врата и вратата към избените пространства, на която подпрял главата на Иван Владимиров, след което се прибрал в дома си.

Шумът от изстрела бил общопризнат от очевидци, които излезли от домовете си и слезли по стълбите. Двама от тях забелязали кръв по етажната площадка пред жилището на обвинения и траяли към входната врата, водеща към вътрешния двор, където разкрили тялото на Иван Владимиров - Нав. След подадения сигнал на тел. 112, на място били изпратени полицейски чиновници от 05 районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи и екип на Центъра за незабавна здравна помощ, които установили гибелта на Иван Владимиров - Нав.

Разследването по случая е извършено от Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР