Софийската градска прокуратура привлече към наказателна отговорност бившия изпълнителен директор

...
Софийската градска прокуратура привлече към наказателна отговорност бившия изпълнителен директор
Коментари Харесай

Прокуратурата с обвинение срещу Стамен Янев за златните паспорти

Софийската градска прокуратура притегли към наказателна отговорност някогашния изпълнителен шеф на Българската организация за вложения за закононарушение по работа, оповестяват от държавното обвиняване. 
Прочетете още
През февруари 2022 година във ВКП е постъпил сигнал от депутат от Движение за права и свободи, в който се твърди, че са позволени нарушавания на условията на Закона за българското поданство, Закона за чужденците в Република България и Закона за поощряване на вложенията. Според подателя на сигнала процедурите са прилагани най-вече по отношение на жители на Русия и Китай за придобиване на българско поданство по натурализация, или така наречен „ златни паспорти “, които им дават право да обитават на територията на страната и Европейски Съюз.

С разпореждане от 7 февруари 2022 година на прокурор във към този момент закритата Специализирана прокуратура е формирано досъдебно произвеждане, което е трансферирано в Софийската градска прокуратура. След събрани задоволително доказателства на 20 януари 2023 година следовател в Национална следствена служба след отчет при наблюдаващ прокурор в СГП е притеглен Стамен Янев като обвинен за това, че в интервала 28.07.2015 година до 28.07.2020 година като изпълнителен шеф на БАИ, не е извършил служебните си отговорности, за да набави за себе си или за другиго полза и от действието са настъпили немаловажни нездравословни последствия, изразяващи се в разколебаване на доверието на обществото в вярното действие и реализиране на пълномощията на органите на изпълнителната власт и основаване на съмнение в активността на БАИ.

Разследването по делото продължава. Предстои изясняване на необятен кръг обстоятелства и условия и при събиране на задоволително доказателства за други действия и/или за виновността на други лица ще бъдат повдигнати нови обвинявания.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР