Софийска вода АД ще предоставя водни количества на Водоснабдяване и

...
Софийска вода АД ще предоставя водни количества на Водоснабдяване и
Коментари Харесай

Правителството гласува „Софийска вода“ да дава вода на Перник

" Софийска вода " АД ще дава водни количества на " Водоснабдяване и канализация " ООД - Перник, с цел да обезпечи водоснабдяването на град Перник и прилежащите обитаеми места.

Съгласие за това беше обещано през днешния ден на изключителното съвещание на Министерски съвет, извършено отдалечено, посредством видеоконферентна връзка.

Решението дава опция за период от шест месеца ВиК - Перник да получава вода от новоизградения спешен тръбопровод, който свързва водопреносната мрежа на град Перник и водопровода от с. Мало Бучино.

Забраниха износа на маски, защитни облекла и дезинфектанти
Забраниха износа на маски, защитни облекла и дезинфектанти

Може по изключение с позволение на министъра на опазването на здравето

Решението за създаване на новия тръбопровод беше след настъпването на водната рецесия на територията на град Перник и въвеждането на воден режим предходната година.

Така се обезпечи довеждането на водни количества от събирателните деривации на язовир " Белмекен " - СД " Манастирска " и СД " Грънчар " до град Перник. Водопроводът тази седмица бе подготвен, само че аварира незабавно още по време на тестванията и дезинфекцията.

Припомняме, че от предходната година област Перник е в бедствено състояние поради водната рецесия, която бе оповестена в цяла област на 18 ноември.

Решението за построяването на водопровода, с цел да се вземе вода от " Белмекен " и да се докара до Перник, беше взето от Министерския съвет като единственото допустимо, което да подкрепи Перник и рецесията с размера на язовир " Студена ". То беше признато и с гласоподаване от Столичния общински съвет, с което се даде позволение за включване към ВиК мрежата на София. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР