Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за блудство спрямо 5-годишно

...
Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за блудство спрямо 5-годишно
Коментари Харесай

Съдят младеж за блудство с 5-годишно дете в центъра за мигранти „Враждебна“

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за блудничество по отношение на 5-годишно дете от регистрационно-приемателен център за чужденци „Враждебна“ в София.

През есента на 2014 година, обвиненият А.А. (непълнолетен) – непознат жител, със статут на краткотрайно пребиваващ в България, се намирал в лагер „Враждебна“. По същото време, в постройката на центъра обитавал дружно със фамилията си и петгодишният очевидец А.С. На 16.11.2014 година, обв. А. се намирал в ст.228, дружно с част от жителите й – очевидците М.Ф. и М. Ф. Около 17:30 ч. в стаята влезнал потърпевшият А., с цел да търси собствен другар. След като не го разкрил, А. изискал да си тръгне, само че обвиненият, който седял на едно от леглата, го придърпал към себе си. Започнал да прави блудствени дейности по отношение на него, на които очевидци станали и намиращите се в същото помещение лица, посочени нагоре.

Детето се пробвало да се отскубне, само че обвиненият не прекратил дейностите си по отношение на него. След като обв. А. престанал да задържа потърпевшия, детето неотложно напуснало стаята и съобщило за случилото се на своите родители. Те от своя страна уведомили органите на 05 районно управление (на МВР) Столична дирекция на вътрешните работи, които пристигнали на мястото на осъществяване на действието. Обв. А. бил арестуван, а по случая било формирано досъдебно произвеждане.

Разследването е завършено под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура, като на 12.01.2018 година е импортиран обвинителен акт против А. за осъществено от него закононарушение по член 149, алинея 1, вр. член 63, алинея 1, т. 3 Наказателен кодекс (блудство, във връзка с лице, ненавършило 14-годишна възраст), което се санкционира с наказване „ отнемане от независимост “ от една до шест години.

Предстои делото да бъде планувано за разглеждане в Софийски областен съд.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР