Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 37-годишен мъж, проявил

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 37-годишен мъж, проявил
Коментари Харесай

Привлякоха като обвиняем мъжа, издевателствал над бездомния Мечо

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 37-годишен мъж, показал особена свирепост към куче, съобщи бТИ.Установено е, че действието е извършеноот 23:45 ч. на 23 октомври до 2:42 ч. на 24 октомври в столичния квартал„ Карпузица “.

В четвъртък вечерта, 37-годишният мъж беше арестуван.

Установяването му е осъществено в границите на неотложно подхванати оперативни дейности след появили се изявления в обществените мрежи за проявената свирепост към кучето.

В резултат на подхванатото интензивно следствие мъжът бе арестуван с полицейска заповед за период до 24 часа. Той е прочут на органите на реда – има полицейска регистрация за шофиране в нетрезво положение.

От неправителствената организация Animal Rescue алармираха за случая с доброжелателното бездомно куче Мечо. Те разпространиха видеокадри от камера, на които се вижда по какъв начин в 12 без 15 през нощта мъж излиза от вкъщи си и примамва с храна бездомно куче. Кучето подтичква след него, щастливо размахало опашка.

Четири часа по-късно, същият човек се появява. Носи кучето на ръце и го захвърля край пътя. Кучето не помръдва.

“Вече не тича, тъй като има счупени кости и голям брой порезни рани. Не маха с опашка, тъй като изпитва неистова болежка. Там го намират сутринта съседи. Кучето е Мечо. Десетинагодишно момче, обичливо и доброжелателно. Сега Мечо е при нас ”, оповестяват от организацията.

Оттам са създали свое следствие, съгласно което “свидетели описват, че това принуждение продължава от години. Че са чували писъците на безчет кучета и котки, че са намирали осакатените им трупове. Че са търсили подпомагане от полицията, само че не са го получили… ”

“Ние имаме вяра, че с цел да проработи системата, би трябвало да я накараме да работи. Предадохме на полицията записите от камерата, имената на десетки очевидци (сред тях и деца, видели и чули неща, които никой не би трябвало да вижда и чува); епикриза от Централна ветеринарна клиника, където настанихме Мечо за непрекъснато наблюдаване през първите няколко дни, след намирането му. Епикриза, в която се установяват счупените кости и порезните рани.

И до момента в който дружно с лекар Златинов се борим за Мечо, чакаме с неспокойствие полицията и прокуратурата да си свършат работата по метод, който да приключи тази чудовищна свирепост, траяла дълго и лишила неизвестно какъв брой животи.

Защото, съгласно законите на България, насилието против животни е закононарушение. И е време за закононарушенията да има санкции ”, е позицията на организацията.

Захари Шулев е е работил с особена свирепост, допълват от прокуратурата.Той е задържанзасрок до 72 часа. Образувано е досъдебно произвеждане.

За осъщественото от него закононарушение законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 1 до 3 години и санкция от 2000 до 5000 лв..

Ветеринарите са фиксирали всички счупвания и той може да се изправи на крайници. Поне още месец ще се възвръща. Остава и уплахът от това, което му се е случило.

Снощи в столичния квартал„ Карпузица “бе проведен протестзаради насилието над животното. Десетки желаеха най-строго наказване за мъжа, обвинен за осакатяването на бездомно куче.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР