Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на енергийния експерт към Стратегическия

...
Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на енергийния експерт към Стратегическия
Коментари Харесай

Заради спирането на метрото и Еленко Божков се сдоби с обвинение

Софийска районна прокуратура повдигна обвиняване на енергийния специалист към Стратегическия съвет на президента - Еленко Божков поради хулигански дейности в метрото.

Под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура се води досъдебно произвеждане за осъществени хулигански дейности в метрото в София, като казусът провокира висок медиен интерес. Към наказателна отговорност за безчинство в изискванията на съучастничество бяха привлечени и други две лица.

Eленко Божков е упрекнат в това, че на 20 юли в метростанция „ Св. Климент Охридски “, дружно с Минчо Спасов и Светослав Трайков, е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, показват от прокуратурата.

„ Извършителите натиснали бутон „ сигурност “ на перона в станцията за път №1 и №2, без да има зародила спешна обстановка и действието е осъществено в стратегически обект в София – закононарушение по член 325, алинея 1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс “, допълват от там.

Разследването продължава под управлението на Софийска районна прокуратура.

Назначени са и следва да бъдат направени експертизи, ще бъдат разпитани и други очевидци на действието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР