Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по разпространена информация в

...
Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по разпространена информация в
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира след изказвания на лидера на „Възраждане“

Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по публикувана информация в медиите, че депутат от 49-ото Народно заседание вероятно е направил закононарушение срещу правата на жителите. Конкретно закононарушение по член 162 от Наказателния кодекс.

Наблюдаващият прокурор по реда на Закона за правосъдната власт разпореди осъществяването на взаимна инспекция от Държавна организация „ Национална сигурност “ и отдел „ Киберпрестъпност “ при Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ на Министерство на вътрешните работи.

В хода на инспекцията ще се откри дали посредством слово, щемпел, или посредством други средства за всеобща информация, посредством осведомителни системи или по различен метод депутат проповядва или подбужда към дискриминация, принуждение или ненавист, учредени на раса, националност или етническа принадлежност.

Срокът за осъществяване на инспекция по закон е до три месеца, след което ще се извърши преценка дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, с цел да се образува досъдебно произвеждане.

Повод за дейностите на прокуратурата е обява на водача на „ Възраждане “ преди 2 дни на страницата му във Facebook. Тогава той за атакува „ рупорите на американското посолство “ и се закани на „ урудливата сган “. Повод за гневното му писание беше завършилия протест на „ Вагнер “ против Кремъл и отгласът на събитията.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР