Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира относно информацията, че камионът,

...
Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира относно информацията, че камионът,
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за „българската следа” във взрива на Кримския мост

Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по отношение на информацията, ч е камионът, който избухна на Кримския мост на територията на Русия на 8 октомври е минал през България .

Прокурор в СГП неотложно разпореди осъществяването на инспекция по наличната информация. Проверката е предоставена на Министерството на вътрешните работи и Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС), като след привършване материалите следва да бъдат докладвани в СГП за преценка на събраните данни и съществуването на учредения за формиране на досъдебно произвеждане.

Допълнително в СГП е постъпило уведомително писмо от ДАНС за осъществявана от Агенцията инспекция по случая.

В неделя Кремъл замеси името на България по отношение на детонацията на Кримския мост, като обявиха, че камионът е тръгнал от България - с ферибот от Бургас, след което е минал през Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарския край. 

Реакциите от българския политически хайлайф не закъсня. От Българска социалистическа партия приканиха служебното държавно управление, Президентството и службите да ревизират тази информация. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази подозрение, че става въпрос за " българска диря ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР