Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност Красимир Каменов,

...
Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност Красимир Каменов,
Коментари Харесай

Къро поръчал убийството на Любо Полицая

Софийска градска прокуратура (СГП) притегли към наказателна отговорност Красимир Каменов, по прочут като Къро, за закононарушение по член 116, алинея 1, т.е. за ликвидиране, а точно за това, че е подбудил Кристиян Илиев  – причинител, и Боян Табаков  – помощник, да гръмнат Любомир Иванов – някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи.

На 25.03.2022 година към 9,20 ч. в гр. София Любо Полицая бил прострелян два пъти с огнестрелно оръжие, с което била породена гибелта му.

От прокуратурата напомнят, че на 14.04.2022 година като обвинен бе притеглен Кристиян Илиев за това, че е прострелял Любомир Иванов.

Че нещо ще се случва към Къро стана ясно още предходната седмица, когато прокуратурата пусна записи на негови диалози с най-различни хора. В дома на негови доближени пък били открити описи на магистрати, които трябвало да бъдат уволнени.

Самият Къро от години не е в България. Предполага се, че е в Южна Африка. Сега той ще бъде разгласен за търсене. Вероятно ще бъде пуснат за дирене и с алена бюлетина от Интерпол. 

Любомир Иванов беше разстрелян пред дома си в София на 25 март 2022 г.  Иванов е някогашен началник на " Криминална полиция " в едно от столичните районни ръководства, напуща системата през 2014 година През 2018 г.  Интерпол го търси като участник в незаконна група за произвеждане и продажба на незаконни цигари.

Физическият палач на Любо Полицая е Кристиян Илиев, някогашен герой без особени достижения в спорта, а негов помощник е Борислав Грозев. Двамата са с престъпно проявени за безчинство, опиати и други закононарушения.

Бившият началник на „ Криминална полиция ” бе убит измежду бял ден в двора на кооперация в квартал „ Лозенец “, когато е отивал към паркинга. Според първичната информация мъжът е бил пресрещнат  от велосипедист, който стреля против него, само че револверът му засича. След това Иванов излиза от колата и атакува похитителя си, който съумява да го простреля в корема. Бори се за живота си, като в битката даже съумява да събуе обувките на екзекутора си. Убиецът стреля още два пъти, само че раните не са смъртоносни. Първият патрон обаче е попаднал в черния му дроб и се оказва гибелен. 

Все отново по време на битката нападателят губи част от движимостите си и по тях е намерено ДНК, което след това оказва помощ на проверяващите да го разпознават. Записи от охранителни камери пък демонстрират пътя на килъра и отдръпването му. 

Според осведомени Любо Полицая е бил непосредствен до Къро, само че по едно и също време с това поддържал контакти и с лица, с които подземния необут бил в открита война. Дали директната причина за поръчката е изменничество или финансови връзки, вероятно може да обясни следствието. 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР