Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинения на двама, продавали огнестрелни

...
Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинения на двама, продавали огнестрелни
Коментари Харесай

Задържаха мъже, продавали Калашников и пистолети

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинявания на двама, продавали огнестрелни оръжия, и ги задържа за период до 72 часа след спецоперация на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП), извършена под управлението на СГП.

Обвиняемите са привлечени за това, че на разнообразни дати в София с съучастничество и в изискванията на продължавано закононарушение, без да имат право за това по закон и без позволение, издадено от подобаващ орган на властта, са продали огнестрелни оръжия – автомат структура „ Калашников “, картечен револвер „ Образец 61 “ („ Скорпион “), револвер „ Макаров “ и муниции за огнестрелни оръжия – патрони, като И. М. е продал и модифициран сигнално-газов револвер с патрони.

Х. К. е притеглен за точно за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции коноп с общо нето тегло 337,14 грама и кокаин 0,07 грама.

Разследването по случая продължава от ГДБОП под управлението и надзора на СГП.

Предстои да бъде направено искане от СГП пред Софийски градски съд за взимане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвинените. 

В рамките на дейностите са открити четирима участници в незаконната скица. Извършени са претърсвания на седем адреса и три моторни транспортни средства.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР