Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор да внесе мотивирано

...
Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор да внесе мотивирано
Коментари Харесай

Гешев ще иска имунитета на Бойко Борисов заради пране на пари

Софийска градска прокуратура предложи на основния прокурор да внесе стимулирано искане до Народното събрание за предоставяне на " позволение за възбуждане на наказателно гонене против Б.Б. - някогашен министър-председател и народен представител в 49-ото Народно заседание ".

Това се споделя в известие на СГП. Формулировката е комплицирана, само че напрактика няма подозрение, че Иван Гешев ще изиска имунитета на Бойко Борисов.

„ Предложението е направено по отношение на досъдебно произвеждане, известно в медиите като „ Барселонагейт “, по което са събрани доказателства по смисъла на член 219 Наказателно-процесуален кодекс за осъществено закононарушение по член 253 Наказателен кодекс от народния представител /пране на пари/ “, се споделя още в известието.

Както е известно, откакто няколко години Спецпрокуратурата не можа да преведе 219 страници материали, изпратени от пратньорските служби на Испания, прокуратурата незабавно заяви, че работи под цялостна пара по делото за къщата на манекенката Борислава Йовчева. Това стана след брифинга на Иван Гешев от 15 май, на който наричеше водача на ГЕРБ " лицето Бойко Методиев Борисов ".

" От доказателствата, събрани в хода на досъдебното произвеждане, може да се стигне до извода, че някогашният министър-председател е дал на трети лица, добити вследствие на осъществено закононарушение, средства за закупуването и наемането на недвижими парцели в чужбина ", споделя се още в прокурорското известие.

Днешният имейл е изпратен до отрасловите кореспонденти в 19:32 ч.

След избухналия по едно и също време интерес на разнообразни наблюдаващи прокурори към водача на ГЕРБ се разбра за най-малко няколок досъдебни производства - с изключение на за " Барселонагейт ", и за дело, по което Борисов е разследван дружно с някогашния аграрни министър Мирослав Найденов. 

Освен това е ясно, че основният прокурор персонално е дал сведения, свързани с търговия с въздействие и политически напън.

Вчера бе обявено, че се възобновява разслдватето, което бе спряно за така наречен пачки и кюлчета в чекмеджета.

Буквално през днешния ден пък прокуратурата се стовари върху Бейзат Яхя - авторитетен политик и предприемач от Делиормана, доближен на ГЕРБ.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР