Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Радосвета Василева. На 15.08.2017

...
Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Радосвета Василева. На 15.08.2017
Коментари Харесай

Дъщерята на Цветан Василев е обявена за общодържавно издирване


Софийска градска прокуратура повдигна обвиняване на Радосвета Василева.

На 15.08.2017 година е повдигнато обвиняване на Радосвета Василева (дъщерята на Цветан Василев – бел.ред.) за пране на пари в изключително огромни размери – 2 645 179 лева при изискванията на продължавано закононарушение.

Привличането на обвиненото лице е осъществено задочно по реда на член 269 ал.3,т.4 б.а Наказателно-процесуален кодекс в наличието на акредитиран от Василева юрист, оповестиха от прокуратурата.

По отношение на Василева с разпореждане от 15.08.2017 година е разпоредено задържане за период до 72 часа от установяването й с оглед обезпечаване явяването й пред съда по реда на член 64 алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс

В хода на следствието са изпратени две призовки на настоящ адрес на Радосвета Василева за явяването и пред проверяващия орган надлежно на 02.08.2017 година и на 07.08.2017 година, като от съпровождащата ги докладна се открива, че по данни на защитата на адреса тя живее там, само че отдавна отсъства и призовките ги получава юрист.

По делото са изискани и приложени всички нужните информации от извършеното търсене на лицето в страната.

Видно от тях Василева е напуснала рамките на Р България на 16.08.2016 година и до този миг няма записано влизане.

Тъй като макар положените старания от стана на проверяващите органи, местонахождението на Радосвета Василева не е открито, тя е оповестена за общодържавно търсене и по отношение на нея на 15.08.2017 година е издадена Европейска заповед за арест.
Предприетите по отношение на Радосвета Василева процесуално-следствени дейности са съгласно наредбите на Наказателно-процесуалния кодекс и постановеното по отношение на нея задържане е обусловено от неявяването й пред проверяващите органи и неустановяване на местонахождението й.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР