Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем Д.Н.

...
Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем Д.Н.
Коментари Харесай

100 хиляди лева гаранция за майката на шофьора, убил Милен Цветков

Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвинен Д.Н. за осъществено от нея закононарушение по член 343, алинея 1, б. „ в ”, вр. член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс, оповестиха от прокуратурата.

На 19.04.2020 година, в гр. София, обвинената Д.Н. предоставила моторно транспортно средство – лек автомобил Audi Q7, благосъстоятелност на ръководеното от нея комерсиално сдружение, на К.Н., който бил под влияние на наркотични субстанции – амфетамин и канабис. С това деяние тя нарушила разпоредбите на член 102, алинея 1, т. 1, прочие 2 от Закона за придвижването на пътищата, а точно – На лидера, притежателя или упълномощения ползвател на моторно транспортно средство се не разрешава да дава моторно транспортно средство: на лидер, който е използвал наркотични субстанции или техни аналози.

Впоследствие, към 18 ч., в региона на кръстовището на ул. „ Хенрик Ибсен ” с бул. „ Черни връх ” в столицата, при ръководство на същия автомобил, К.Н. провокирал пътно-транспортно произшествие със спрелия на червен сигнал на светофарната уредба лек автомобил Subaru Forester. В резултат на дейностите му била породена гибелта на лидера на другото транспортно средство.

На обвинената Д.Н. е избрана мярка за неотклонение – гаранция в пари в размер на 100 000 лв..

Относно лицата, които се намирали в управлявания от К.Н. автомобил по време на пътно-транспортното произшествие – С.Ц. и Г.И., са събрани данни за осъществено от тях закононарушение по член 290, алинея 1, прочие 2 от Наказателен кодекс – затаяване на истина. Материалите от делото са отделени, като следва да бъдат изпратени по подготвеност в Софийска районна прокуратура и привличането на двамата към наказателна отговорност.

БГНЕС напомня, че за съдбовната злополука, предизвикала гибелта на Милен Цветков в ареста са четирима души.

Зад кормилото на джипа „ Ауди “ е седял 22-годишният Кристиан Николов под въздействието на опиати. В ареста са още неговата майка Десислава Николова – изпълнителен шеф на „ Винпром – Карнобат ”, синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги, и приятелката на водача – 21-годишната Симона Цветкова. Георги и Симона избягаха от мястото на случая незабавно след него, само че в този момент са арестувани.

Прикуратурата ще внесе в сряда искане в Софийски градски съд за непрекъснат арест на Кристиан. От държавното обвиняване ще стимулират настояването с заплаха, че в случай че е на независимост Кристиан Николов може да извърши друго закононарушение и да се укрие. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР