Софиянецът Радо, станал по-известен още като Темерута, е бил основният

...
Софиянецът Радо, станал по-известен още като Темерута, е бил основният
Коментари Харесай

Варненски дилъри слизали от скъпите си коли, докато търгували дрога

Софиянецът Радо, станал по-известен още като Темерута, е бил главният доставчик на незаконната група за разпространяване на опиати на територията на Варна и Добрич .

Подробности по случая за разрушената незаконна група дадоха ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров и заместник-директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев.

Характерното за Радо Темерута е, че е употребявал други хора от кримиконтингента, които преди всяка негова среща са проверявали региона за съмнителни коли. Тези негови ограничения не са съумели обаче по отношение на последните дейностите на ГДБОП, разкри шефът на Спецпрокуратурата.

Според обвиняването Красимир Георгиев е водач на групата във Варна. Той е с престъпна регистрация за опиати.

Престъпната група е работила от началото на 2019 година и се е състояла от 9 души - все още 6 от тях са с непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ", а трима с мярка " домакински арест ".

За превоза на опиатите от София до Варна са употребявани разнообразни коли, само че и рейсове в това число. Характерното за групата е, че е доста добре структурирана и в секи един от членовете в нея е имал избрана роля по какъв начин и какво да прави.

Зам.-директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев уточни, че човек от Варна е имал ангажимент да разпределя дилемите, да ги управлява и да събира парите от продажбите. Наркотиците са пласирани с изключение на на територията на Варна, и в Добрич.

Радо Темерута е прочут на прокуратурата , като в хода на следствието е открито, че е давал инструкции по какъв начин да не се влиза в полезрението на службите. Например той съветвал членове на групата при предаване на опиатите да слязат от лъскавите коли и да употребяват на по-обикновени коли, които са на стойност към 20 000 лева

Разбиването на групата станало на 16 и 17 декември, когато са осъществени претърсвания 33 адреса във Варна и София . В жилищата и колите на арестуваните са открити разнообразни по тип и количество наркотични субстанции - амфетамини и метаамфетамини под формата на кристали, 1 кг хероин, както е открита и оранжерия с към 333 стръка канабис , разкри Петров.

Престъпната група е имала за цел да завземе пазара и да реализира монопол с опиати на територията на Варна и Добрич с принуди и закани.

Службите са намерили още две съхранителни бази, където са се укривали опиатите и облагите. Намерени са и две каси с парични средства от оборотите. Нещо повече - къщите са били оборудвани с видеонаблюдение, обезпечавани са и хора (отцепки), които да следят за съществуването на подозрителни коли и хора. Ако се виждат подозрителни хора, пазачите незабавно са уведомявали дилърите, изясни Темелакиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР