София. Задълбочената и всеобхватна зона за свободна търговия, която влезе

...
София. Задълбочената и всеобхватна зона за свободна търговия, която влезе
Коментари Харесай

Огнян Златев, ЕК: ЕС предоставя финансова помощ от 12.8 млрд. евро на Украйна, за да продължи процеса на реформи

София. Задълбочената и всеобхватна зона за свободна търговия, която влезе в действие на 1 септември 2017 година дава на украинския бизнес постоянен и предсказуем достъп до най-големия пазар в света, с над 500 милиона консуматори, само че също предизвика промяна на нужната правна рамка, тъй че тя да бъде приведена в сходство с европейското право, съобщи ръководителят на Представителството на Европейска комисия в България Огнян Златев по време на присъединяване във конгрес на Дипломатическия институт " 100 години българо-украински дипломатически връзки: европейски подтекст ", оповестиха от Представителството на Европейска комисия в България .
" Украйна започва амбициозна стратегия на промени, целяща да стабилизира стопанската система и да усъвършенства живота на украинските жители. В съдействие с Европейския съюз бяха набелязани основни стъпки и напредъка по тях се следи доста деликатно. Борбата против корупцията, промяната на правосъдната система, конституционната и изборната промяна, подобряването на бизнес климата и енергийната успеваемост, както и промяната на обществената администрация, в това число нейната децентрализация, са измежду целите в програмата ", добави Огнян Златев.
" Важно е да се подчертае, че българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, посредством целта си за европейска вероятност и съгласуваност на Западните Балкани, насочи фокуса отвън Съюза, към прилежащите страни, давайки вяра за още по-близко партньорство и европейска интеграция. Вярвам, че това ще подейства като спомагателен тласък и за страните от Източното партньорство и ще ускори процеса на промени ", сподели още ръководителят на представителството на Европейска комисия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР