София. За неограничено време до отстраняване на падналите дървета остават

...
София. За неограничено време до отстраняване на падналите дървета остават
Коментари Харесай

Инж. Атанасов, АПИ: За неограничено време остават затворени проходите „Петрохан” и „Троян – Карнаре” – има много паднали дървета заради снега

София. За безкрайно време до премахване на падналите дървета остават затворени за всички типове моторни транспортни средства проходите „ Петрохан ” и „ Троян – Карнаре ”. Листната маса на дърветата не е паднала и тежкият сняг ги прекършва. Изчистването на пътното платно не е проблем, пътноподдържащите компании са разполагаем и настилките са почистени, само че усложненията са от множеството пречупени и продължаващи да падат дървета, заяви на брифинг на Троянския проход ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура ” (АПИ) инж. Дончо Атанасов, оповестиха от пресцентъра на АПИ . Инж. Атанасов е на ревизия на компаниите по старопланинските проходи.
„ Петрохан ” е затворен от село Гинци до село Бързия. Обходният маршрут е през Искърското дефиле. Поради паднали дървета е лимитирано прекосяването и по пътя Шипково - Рибарица. Екипи работят за почистване на пътните сектори оптимално бързо. Целта на подхванатите ограничения е запазване живота и здравето на пътуващите и сигурност на придвижването. Без ограничаване е прекосяването през „ Шипка ”, „ Републиката ”, „ Витиня ” и останалите старопланински проходи. АПИ моли водачите да не навлизат в затворените проходи Троянски и „ Петрохан ” до разчистването им и възобновяване на безвредната проходимост.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР