София. Въпреки сериозната натовареност на планинските спасители през този сезон,

...
София. Въпреки сериозната натовареност на планинските спасители през този сезон,
Коментари Харесай

Планински спасители на ПСС при БЧК покориха втория по височина връх в Памир

София. Въпреки сериозната натовареност на планинските спасители през този сезон, те откриха още един метод да дадат мотив за горделивост, демонстрирайки положителната си подготовка и висок професионализъм. Това оповестиха от пресцентъра на БЧК . На 7 август 2019 година Кирил Василев, Веселин Веселинов и Тони Стоянов от софийския отряд на ПСС при БЧК покориха втория по височина връх в Памир – Ленин (7134 м). Той е най-високата точка на Заалайския било и е ситуиран на границата сред Киргизстан и Таджикистан. Там те развяха знамето на избавителната работа и се спуснаха със ски по Северната стена на върха до Лагер 1 (4 400 м).
На 8 август 2019 година спасители от отряд Троян – доктор Георги Цончев, Момчил Кинов, Марин Занковски, Минко Банчев, Мартин Семерджиев, Марин Хитров, Цочо Драгневски и Христо Сливков сполучливо изкачиха първенеца на Европа, Русия и Кавказ - връх Елбрус (5 642 м).
Покоряването на най-високия европейски връх е част от програмата за повишение на физическата и профилираната подготовка на спасителите от отряда, и е отдадено 30-та годишнина от експедицията до Елбрус, проведена от техните прародители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР