София. В трите предложения, които от ГЕРБ правим в Закона

...
София. В трите предложения, които от ГЕРБ правим в Закона
Коментари Харесай

Владимир Тошев, ГЕРБ: В предложенията на ГЕРБ в Закона за отбраната и въоръжените сили не би трябвало да виждаме политика

София. В трите оферти, които от ГЕРБ вършим в Закона за защитата и въоръжените сили не би трябвало да виждаме политика. Това сподели националният представител от ПГ на ГЕРБ Владимир Тошев по време на дебатите по измененията в Закона за защитата и въоръжените сили, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. По думите му не би трябвало да се вижда политика, по простата причина, че такава няма. По отношение на критериите за секретар на защитата, Тошев съобщи, че от ГЕРБ не търсят „ Иван Петров Димитров “, а човек, който дава отговор на условията за длъжността, за която би трябвало да бъде назначен. „ Пълен нонсенс е съмнението, че със закона, който ще влезе в действие може би след месец или два, ние търсим да уредим правните отношения на министъра на защитата сега - с човек, за който той към този момент е издал заповед за предопределение. Как може да стане това, ми е изцяло неразбираемо “, разяснява Тошев. Според него, с цел да не се получават такива прецеденти, от ГЕРБ оферират в Закона за защитата и въоръжените сили да бъде написано какви са условията за подбора, кой го сортира, какви са условията за назначенията и кой уволнява секретаря на защитата.
По отношение на удостояването с висши офицерски звания, Владимир Тошев уточни, че в Комисията по защита са постигнали договаряне това чуване да бъде откакто бъде взето решение на Министерски съвет, с цел да няма съмнение, че те предопределят нещо. „ В чуването на генералитета, което предлагаме да се случва в комисията по защита няма нищо политическо по елементарна причина, че все още в Комисията има задоволително брой сътрудници, които не са виждали жив военачалник “, добави Тошев. Депутатът уточни, че от ГЕРБ оферират да повдигнат престижа на висшия състав на армията, канейки го в Комисията по защита за един професионален и виновен диалог.
В имитация водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че казаното от Владимир Тошев е " експертен " бисер. „ 44-ото Народно заседание одобри ексклузивен закон, с цел да могат народните представители да се срещнат с генерали и генералите да се срещнат с народни представители. Това сподели господин Тошев. Щом 44-ото Народно заседание приема закони за запознанство в ексклузивен порядък и в нарушаване на Конституцията, значи сте блъснали дъното и копаете надолу. Жалко за парламентаризма “, сподели Корнелия Нинова.
В дуплика Владимир Тошев се обърна към Корнелия Нинова и й сподели, че никой офицер в армията не може да пристигна в Комисията по защита без позволение на министъра. Тошев изрази страдание, че в тази комисия го няма Ангел Найденов.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР