София. В горещото време трябва да се избягва излизането навън,

...
София. В горещото време трябва да се избягва излизането навън,
Коментари Харесай

Д-р Никола Николов, БЧК: При температура над 30° тялото харчи около 4 литра вода за денонощие, което количество е двойно на изпареното през другите сезони

София. В горещото време би трябвало да се заобикаля излизането на открито, да се пие повече вода и да се носят подобаващи за горещината облекла. Това сподели в утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “ доктор Никола Николов от Дирекция „ Мениджмънт на бедствията “ към Българския червен кръст. Той добави, че най-уязвими в жегата са възрастните и дребните деца: „ При температура над 30 градуса се харчи от организма вода към три - четири литра за денонощие, което количество е двойно на изпареното през другите сезони. Затова е належащо да пием минимум по два – три литра вода или по 10 чаши дневно. Трябва да носим светли и необятни облекла, както и шапка наложително, да заобикаляме интензивна физическа активност през горещите часове. Топлинният удар може да се развие даже и в случай че приемате задоволително течности и в случай че сте на сянка, тъй като не слънцето е това, което предизвиква топлинни удар, а горещината. Не бива да се одобряват храни и питиета, които съдържат кофеин и алкохол “, акцентира доктор Никола Николов.
Трябва да се заобикаля къпането в градски фонтани и неохраняеми водни обекти. Комбинацията сред горещината и студената вода в морето и внезапната промяна на температурата също крие опасности. БЧК има подготвеност да раздава на основни места минерална вода на хората и да подкрепят хората с потребни препоръки, сподели още доктор Николов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР