София. В България са завършени операциите по отделянето на пасивите

...
София. В България са завършени операциите по отделянето на пасивите
Коментари Харесай

Regnum: България се готви за приватизация на АЕЦ „Белене“

София. В България са приключени интервенциите по отделянето на пасивите и активите на плана за строителство на АЕЦ „ Белене “. Това съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на чуване пред парламентарната комисия по енергетика, отбелязва съветската осведомителна организация Regnum .
Българският министър акцентира, че за фактическото обособяване от Националната електрическа компания (НЕК) би трябвало ясно да бъде очебийно какво ще се случи с плана за АЕЦ-а в бъдеще.
Петкова подсети, че България към този момент е вложила сума на стойност три милиарда евро в плана за „ Белене “ и една от концепциите на държавното управление в София остава предлагането за неговата приватизация. Точно с тази цел се изисква отделянето на активите и пасивите в планова компания, разясни енергийният министър.
Агенцията напомня, че към плана за АЕЦ „ Белене “ демонстрира интерес огромен китайски вложител, само че все още не се водят съответни договаряния. Дебатите за „ Белене “ към момента са в ход, разясни и Петкова

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР