София. В 18-те работни групи са уточнени въпроси, които са

...
София. В 18-те работни групи са уточнени въпроси, които са
Коментари Харесай

Корнелия Нинова, БСП: Не виждам Продължаваме промяната като нова левица

София. В 18-те работни групи са конкретизирани въпроси, които са безспорни за всички, само че има и такива, които още не са конкретизирани. След това ще има диалози по лидерски въпроси. Чака ни най-малко още седмица работа. Това сподели в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия ръководителят на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова по отношение на договарянията за сформиране на държавно управление, проведени от партия " Продължаваме промяната " (ПП), която завоюва парламентарните избори на 14 ноември.
Според нея вероятността за сформиране на кабинет е повече от 50%. Хората имат потребност от работещи държавно управление и парламент.
" Факт е, че Политическа партия ни лиши гласове. Това с новата левица ми е малко необичайно, тъй като сътрудниците от Политическа партия обявиха, че реализират десни ограничения с леви цели. Не виждам да са новата левица чисто като политики, а и има още време пред тях да се избистрят като идеология. Те пристигнаха като едно очакване за смяна ", разяснява Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че новото държавно управление има обща цел и тя е в две направления - да преведе хората през рецесиите и да стартира същинското разграждане на досегашния модел на ръководство.

Нинова приветства метода, по който се организират договарянията - че се излъчват в действително време и всеки има достъп до тях. По думите ѝ тонът е положителен, колегиален и оправдателен, а от Българска социалистическа партия са задоволени че доста от предложенията им се одобряват или разискват.
" Да речем за децата - одобри се нашето предложение за безвъзмездни детски градини и ясли и безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години. Прие се и помощ за младите фамилии. За работещите хора се одобри увеличение на приходите, увеличение на компенсацията за безработица. За земеделците се одобри преразпределянето на дотацията, в по-голямата си част в производството на български плодове и зеленчуци. За опазването на здравето - лечебните заведения да не са търговски сдружения е кардинално признат въпрос, остава да уточним по какъв начин да премине тази промяна. Образование - одобри се нашето предложение да се направи цялостен обзор на учебниците, да се учат българските класици, както и да се понижи броят на учебниците ", изясни Нинова.

По думите й макар многото разлики първоначално се е постигнало единодушие и за изграждане на нова нуклеарна мощ. Корнелия Нинова не разяснява нито имена, нито министерства, към които Българска социалистическа партия би се насочила.

" Логично е спечелилата партия да си излъчи министър председател - това е право на първата мощ ", разяснява Нинова поръчката на Кирил Петков за премиерския пост.

Според нея към този момент няма нищо премълчано към президента. Корнелия Нинова съобщи, че вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия се е захранвала първо от Борисов, а след това от служебното държавно управление и това се е видяло в нощта на изборите.

" Президентът е избран отново, нашата работа оттук насетне е да създадем държавно управление и да решаваме проблеми ", съобщи тя.

Нинова сподели също, че към момента не е решила дали ще се кандидатира още веднъж за ръководител на Българска социалистическа партия, откакто бъде оповестена процедурата за открит избор на водач на партията на конгреса, който следва на 22 януари следващата година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР