София. Управителният съвет на Български лекарски съюз взе решение да

...
София. Управителният съвет на Български лекарски съюз взе решение да
Коментари Харесай

БЛС ще съдейства за завеждането на колективен иск срещу компаниите, които не са изготвили в срок програмните си продукти

София. Управителният съвет на Български лекарски съюз взе решение да спомага за заведеждането на групов иск от името на лечебните заведения за извънболнична здравна помощ против фирмите, които не са изготвили в период програмните си артикули. Това оповестиха от пресцентъра на БЛС.

Причината: създалият се безпорядък в системата, невъзможността сътрудниците, работещи в ПИМП и СИМП да извършват своите отговорности след 01.06.2022г. поради изцяло блокирана работа с обособените софтуерни стратегии. Недопустимо е дни наред български жители да не могат да получат нужните им посоки за прегледи и проучвания, а лекарите да бъдат подложени на спомагателен стрес и да понасят всички негативи от създалата се обстановка.

БЛС упорства способените органи да създадат нужните инспекции и да открият кои компании не са изготвили в период програмните си артикули. Настояваме още и за въвеждането на непоколебим лицензионен режим с ясно написани отговорности за всички компании, които създават медицински програмен продукт.

Български лекарски съюз се обръща към всички сътрудници, наранени от казуса, да изпращат своите сигнали за компаниите, които не са изготвили в период програмните си артикули до централата на БЛС: (гр. София, бул. " Акад. Иван Гешов " 15) или на имейл: [email protected]. Сигналите ще бъдат включени в груповите искове, за чието завеждане Съсловната организация ще спомага.

Български лекарски съюз ще предложи на Надзорния съвет на НЗОК да бъде направена двуседмична пролонгация на клаузата, касаеща електронните прегледи и посоки, с цел да могат фирмите, които не са изготвили в период програмните си артикули да изчистят пропуските, българските жители да имат опция да получат нужните им посоки за прегледи и проучвания без проблем, а лекарите да не бъдат подложени на спомагателен стрес и да понасят всички негативи от създалата се обстановка.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР