София. Уплашеният човек може много по-лесно да бъде управляван. Това

...
София. Уплашеният човек може много по-лесно да бъде управляван. Това
Коментари Харесай

Михайлина Абрашева: Уплашеният човек може много по-лесно да бъде управляван

София. Уплашеният човек може доста по-лесно да бъде ръководен. Това разяснява психологът Михайлина Абрашева, в изявление за препредаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ .

„ Има предписание в част от операцията – това към този момент не е логика на психиката, това е операция политическа, естествено, че доста по-лесно се управляват хора, огромни групи хора, когато те са вкарани в тревога и в съществени страхове “, уточни Абрашева.

Психолозите не могат да дефинират до каква степен тази операция е съзнателна или неволна.

„ В последните години непрестанно по разнообразни мотиви се основават страхове. Неслучайно по този начин избуяват тайните теории и толкоз елементарно намират банкет в обществото, просто тъй като човек, той се усеща като един давещ се човек, който някой непрестанно го натиска от горната страна и не му дава опция да си поеме въздух. Ужасно е това за душeвността, което се прави. Но въпреки това, уплашеният човек, индивидът, който няма цел, няма смисъл, който не може да управлява своята свободна воля и своето развиване, е доста по-лесно управляем. Той е доста по-лесно може да бъде принуден да прави неща, които в обикновено, в умишлено държание не би разрешил да му се случат, не би разрешил да бъде принуден да ги направи “, добави психологът.

Социално-икономическата конюнктура е една от аргументите, която може да отключи меланхолия, означи Михайлина Абрашева.

„ Учебникарският принцип е, че в сезона на по-малкото време, в което до нас доближава слънчева светлина, ние страдаме от разнородни тревожни разстройства, към които спада и депресивното разстройство ", означи тя. Вторият фактор за отключване на меланхолия са обществени обстановки, които водят до самотност, студенина или до слаба обществена реализация.

Цялото изявление можете да прочетете в раздел " Мнение "

Евелина БРАНИМИРОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР