София. Ценовите оферти на участниците в обществената поръчка за изграждането

...
София. Ценовите оферти на участниците в обществената поръчка за изграждането
Коментари Харесай

Отвориха ценовите оферти за тол системата

София. Ценовите предложения на участниците в публичната поръчка за построяването на тол системата бяха отворени, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . След оценяването на техническите предложения до присъединяване са позволени двама от общо шестимата участници. Оттук нататък следва комисия да ревизира дали двамата участници дават отговор на условията.
Одобрените участници са: КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС и Консорциум „ ТОЛ БЪЛГАРИЯ “.
КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС има техническа оценка от 100 точки. Оценката му за функционалност и експлоатационни качества на системата, реализация на хардуерна система е 10 точки; за проекта за осъществяване и ръководство на риска – 10 точки; за качество при осъществяване на поръчката – 10 точки. Предлаганата цена от този участник е 149 млн. 997 хиляди лв. без Данък добавена стойност.
Консорциум „ ТОЛ БЪЛГАРИЯ “ има техническа оценка от 66,67 точки. Този участник има оценка за функционалност и експлоатационни качества на системата, реализация на хардуерна система от 5 точки; за проекта за осъществяване и ръководство на риска оценката е 5 точки; за качество при осъществяване на поръчката – 10 точки. Ценовата оферта за осъществяване на контракта е 193 млн. 500 хиляди лв.
Отстранените участници са: Обединение „ БГ ПЪТ “; ТОЛЛНЕТ АД, Чехия; СИЕЛА НОРМА АД и Обединение „ ТЕЛЕТОЛ “ ДЗЗД.
ТОЛ системата ще бъде на база изминато разстояние за транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3,5 т (тол) и на база време за леките коли с обща механически позволена оптималната маса до 3,5 т (електронна винетка). Срокът за осъществяване на публичната поръчка е 19 месеца. Индикативната й стойност е 200 млн. лв. без Данък добавена стойност. Изграждането на системата ще бъде за сметка на определения реализатор. След сполучливото й внедряване изпълнителят ще възвърне своята инвестиция с пари от събраните доходи.
Биляна ИВАНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР