София Тепла е само на 13 години, но вече е

...
София Тепла е само на 13 години, но вече е
Коментари Харесай

Момичето от Украйна, което поставя рекорди, въпреки продължаващата война

София Тепла е единствено на 13 години, само че към този момент е вписана в Книгата за върховете на Гинес. При това макар че е гражданин на Украйна - с продължаващата война и непрекъснати бомбардировки.
 Арат Хосейни - 6-годишното момче с невероятна физика и умения
Шестгодишното момче с шест плочки на корема

Тялото и волята се упражняват от дребен

Тинейджърката получи място в раздела за млади достижения в идната книга на върховете за 2024, както и две години преди този момент - за своите впечатляващи акробатични умения.

На 10 февруари, 2022 година тя записва най-бързото време (10,49 секунди) за изминаване на 20 м в така наречен " contortion roll " - комплицирана маневра, обвързвана със мощно прегъване на гърба. Контортионзмът е тип изкуство, при което изпълнителите показват уменията си за изключителна физическа, изпълнявано от акробати или циркови актьори.

Уменията си София показва на снимачната площадка на италианското телевизионно предаване Lo Show Dei Record.

И макар триумфите си, София декларира, че желае да доближава нови достижения и върхове. Целта ѝ е да въодушеви останалите да не губят мотивация, даже и когато са изправени пред " ужасни събития ".

" С началото на войната в нашата страна изгубих предпочитание да упражнявам толкоз старателно. Почувствах боязън и незаинтересованост ", споделя момичето, която живее в дребен град в Украйна. " Но след това си споделих, че би трябвало да продължа. И си сложих нова цел - още един международен връх. "

И споделя, че в началото е било мъчно да организира тренировки в залата поради " непрекъснатите бомбардировки ". Налагало ѝ се е да тренира на студено и без електричество, до момента в който фамилията ѝ не е съумяло да закупи генератор.

Мечтите ѝ са да стане " известна циркова артистка " и да продължи да " чупи върхове ", като любовта ѝ към този тип изкуство стартира на четиригодишна възраст от видеоклипове в YouTube.

За да помогне очакванията на София да се осъществен, на помощ идва майка ѝ, която основава цирково учебно заведение, когато щерка ѝ е на седем години. В него което кани треньори от разнообразни градове, с цел да споделят опита си.

Уменията, които София е усвоила, играят значима роля в всекидневието ѝ. " Използвам разтягането доста постоянно в всекидневните си действия ", споделя тя. " Мога да вземем за пример да измия зъбите си с крайници, когато ръцете ми са заети с нещо друго. "

Книгата " Световни върхове на Гинес 2024 " излиза през септември, а разделът за младите участници показва изключителни рекордьори на възраст под 16 години, написа Indy100.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР