София, Смолян и Кюстендил са най-големите огнища на COVID-19 в

...
София, Смолян и Кюстендил са най-големите огнища на COVID-19 в
Коментари Харесай

Пампорово е едно от огнищата на коронавирус у нас


София, Смолян и Кюстендил са най-големите огнища на COVID-19 в страната, стана ясно след постоянния брифинг тази заран. Столицата трайно е най-голямото огнище на болестта, заяви ген. Мутафчийски.

„ Първият пациент, който беше открит в Смолян, беше дошъл от Англия. След това най-вероятно се касае за заболяване, обвързвано с близкия ски курорт. Първите медици от Бургас се бяха прибрали от Пампорово. Огнището в Кюстендил е в един шивашки завод, където има 7 инфектирани. Целият завод е проучен, дружно с останалите контактни лица “, добави ген. Мутафчийски, представен от БГНЕС.

Масови скринингови проучвания се правят в Бургас, където до момента са направени над 2555 теста. Резултатите демонстрират ниска заболеваемост. Продължават проучванията в Банско. В София се организират прицелни проучвания в региони, в които има открити повече инфектирани - кварталите Факултета и Филиповци. За два дни там ще бъдат изследвани повече от 200 души.

"Събирането на хора по Великден би изиграло неприятна смешка ", съобщи проф. Мутафчийски във връзка идните празници. "Ако се съблюдават заповедите на министъра на опазването на здравето, няма да имаме проблем. България има най-ниска смъртност от ковид, най-ниска заболеваемост и най-либерални ограничения - това са обстоятелства ", акцентира ръководителят на Националния действен щаб.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР