София. След изборите, когато бъде сформирано Народното събрание, проектът за

...
София. След изборите, когато бъде сформирано Народното събрание, проектът за
Коментари Харесай

Премиерът Стефан Янев: След изборите, когато бъде сформирано Народното събрание, проектът за бюджет за следващата година ще бъде внесен

София. След изборите, когато бъде образувано Народното събрание, планът за бюджет за идната година ще бъде импортиран. Това сподели министър-председателят Стефан Янев в границите на самодейността „ Властта приказва! Открито “, предавана на страницата на Министерски съвет във „ Facebook “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . По думите му се намираме в обстановка, в която при липса на парламент и постоянно държавно управление бюджетната процедура не е спазена от позиция на периодите. „ Независимо от това служебният кабинет изготвя бюджетната рамка. След изборите, когато бъде образувано Народното събрание, планът за бюджет ще бъде импортиран. Търсенето на акценти и политики къде и по какъв начин да бъдат изразходвани нашите средства е работа на новосформирания екип на Народното събрание. Това, което ние ще предложим, ще бъде задоволително консервативно и задоволително отворено за благоприятни условия, тъй че партиите след спор да могат да дефинират целите и да преценяват по какъв начин да бъдат балансите. Ние се опитахме да вършим по този начин, че да се подкрепя бизнесът и да се подкрепя икономическият напредък и да има задоволително обществени ограничения за жителите. Работата на политическите партии е да дефинират кой ще бъде водещият приоритет “, сподели още министър председателят.

„ Ще предложим в плана за бюджет действителен бюджет за АПИ. Практиката в предходните години е да се залага една сума, която до момента не е била задоволителна. Грубите сметки демонстрират, че нужните средства за пътното поддържане са от порядъка на 1.5 – 2 милиарда на година “, съобщи Янев.

По думите му новопоетият от страната дълг не е фиктивен от служебния кабинет, а е очакван като част от Закона за държавния бюджет. „ Това е дългът, който е очакван по закон да бъде част от приходната част на държавния бюджет за 2021 година “, добави той.

„ Миграционният напън към страната ни е релативно непрекъснат през последните месец и половина. Обърнахме съществено внимание на този въпрос още през август месец. Още тогава взехме ограничения, тъй че страната да отбрани границите си и да противодейства на мигрантската вълна. Тенденцията е да се резервират числата на преминаващите и на тези, които се предотвратява тяхното прекосяване. Между тях е имало и инфектирани и за тях е подхванато лекуване, където е належащо. Служебният кабинет систематично се зае с защитата на българските граници, В момента има взаимна интервенция сред Министерство на вътрешните работи и Министерство на защитата, като към 350 военнослужещи се намират по границата с Гърция и Турция. По-голямата част от тях са заети с на практика дейности по възобновяване на целостта на преградното оборудване и ремонт на подвеждащите пътища. Създава се по-добра организация и защита на границата “, уточни Янев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР