София ще разполага с нощен градски транспорт от 7 април

...
София ще разполага с нощен градски транспорт от 7 април
Коментари Харесай

София ще се радва на нощен градски транспорт от 7 април

София ще разполага с нощен градски превоз от 7 април 2018 година. Автобусите ще се движат по 4 пробни линии от 00:00 часа до 04:00 часа. Те ще се пресичат в града по този начин, че да има връзка с съвсем всички квартали.

Общата спирка на четирите линии, които ще носят надлежно следните номера № 1, № 2, № 3 и № 4, ще бъде на площад "Княз Александър Първи ". Цената на нощната карта за всички линии ще е на цена от 2 лв. и ще се продава от кондуктори в транспортните средства.

Колите на публичния превоз ще имат отличителни знаци за нощен транспорт, а спирките ще бъдат брандирани, тъй че да е ясно, че колите минават оттова.

Линия № 1 ще върви по маршрута ж.к. "Люлин 1, 2 " – ж.к. "Младост 4 ". Тази с № 2 ще свързва кв. "Обеля " и ж.к. "Студентски град ". Автобусите с номер № 3 ще се движат сред ж.к. "Овча Купел 2 " и ж.к. "Левски " (Автостанция Изток), а тези от № 4 – сред ж.к. "Дружба 2 " и ж.к. "Гоце Делчев ".



Във всички пунктове за продажба на транспортни документи ще има карти с новите маршрутни схеми.

Във всеки от рейсовете има видеонаблюдение, както и паникбутон за водачите и кондукторите.

Карта с маршрутни написания на нощния градски превоз ще може да се откри в пунктовете на Център за градска подвижност, както и на формалния уебсайт на Центъра за градска подвижност и на Столична община.

За по-добра осведоменост на пасажерите ще бъдат сложени и указателни табели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР