София ще бъде домакин на Световната купа по художествена гимнастика

...
София ще бъде домакин на Световната купа по художествена гимнастика
Коментари Харесай

Мария Петрова: Вярвам, че България ще успее да вземе две индивидуани квоти за Олимпиадата

София ще бъде хазаин на Световната купа по художествена гимнастика идната седмица. По този мотив в предаването " Арена спорт " гостува вицепрезидентът на БФХГ Мария Петрова.

Дай боже да зарадваме българските почитатели с доста медали. Това съобщи Мария Петрова в предаването " Арена спорт ".

" Радвам се, че от 10 години работим дружно с Илиана Раева, която съумя да ни поведе след себе си, в действителност е голямо напрежение и огромен труд ", съобщи Петрова.

" Стилияна потвърди че е войник, че има постоянна душeвност. Тя го потвърди още на предишното международно състезание. Тя ще излезе като водач на тази Световна купа, нейна съотборничка ще бъде Ева Брезалиева. Ако Ева успее да се концентрира, мисля, че може съществено да изненада всички ", изясни Мария Петрова.

" Боряна Калейн е момиче, което бързо влиза във форма, уповавам се по най-бързия метод да успее да се върне ", изясни Петрова отсъствието на Калейн от Световната купа заради заболяване.

На въпроса способна ли е България да изпрати две състезателки на Олимпийските игри в Париж, Мария Петрова изясни: " Изпълнихме 90% от програмата на предишното международно състезание. Имаме една квота в ансамблите, една в самостоятелното. Имаме безспорните шансове да влезем измежду първите 16 на международното във Валенсия и имам вяра, че България ще успее да вземе две самостоятелни квоти за Олимпиадата ", съобщи Петрова.

Вижте цялото изявление във видеото!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР